AKTIVITI MEMBELI DAN MEMBELAH


Hari-hari ku pada minggu ini berlalu dengan pelbagai aktiviti sampingan selain berkebun sayur seperti mana selalu. Semalam dan kelmarin adalah aktiviti membeli baju dan membelah wallet aku oleh anak-anak sedara aku. Takpela setahun sekali. Sebaek dorang ni paling cangih pun KIKO, KIKI LALA, ntah hapa2 Cartoon Network. Kalau demand Osh Kosh ka, Benetton ka, Guess Kid ka, mampiuh Paksu hang.

Sebahagian hasil belahan tersebut adalah seperti berikut:

DSC00752baju

Tu baru yang sorang.. yang berorang-orang lagi tak sempat nak upload…

Pagi tadi juga, dek kerana craving sotong celup tepung maka aku telah memaksa kakakku berdua ini untuk berjalan-jalan disekitar pasar besar Aloq Setaq untuk membeli dan membelah. Macam makcik2 pulak aku ni shopping di pasar.

hasilnya..
DSC00747sotong
dan ini juga, feveret ku:

DSC00746udang

dan sedikit sayur semayur, eh sayur-sayuran. Udang tu kakak aku kata nak buat mee rebus, dan goreng kunyit sikit.. pergh!!. Mana la tak mencanak badan aku naik dok kampung nih..

Sehingga ke saat ini kereta ku masih berbau ikan kembong dan ntah hapa2 jenis ikan tadi ntah, udang, sotong, dan lain2 yang sewaktu dengannya. (macam penah ku bau seperti ini.. tapi kereta siapa ya???)

ok, nak sambung buat keja pulak. Ahad deadline beb.

9 thoughts on “AKTIVITI MEMBELI DAN MEMBELAH

  1. are u talking about my carrrrrrrrrrrrrr???? at least, nampak la kan i ni salu pergi pasar beli ikan, sayur, sotong dan udang…

    craving sotong goreng tepung? sedihnya tak dapat nak penuhi before i went back to semporna. Seminggu je lagi, saya bawak awak gi makan sotong goreng tepung yang sedappppppp…

    errr… baju raya utk yang diperantauan ni takde ke?

    ehem ehem.. (bebuat batuk)

  2. CROCS???

    terus bersinar-sinar biji mata ni..

    dah lamer sgt teringin…tp apakan daya, bos korang ni belom bagi green light lagik…

    *sigh*

  3. alahhh..setakat CROCS..rm 200 takkan MRMZI tak bley sponsor…pau jaaa.. pau ayam plus inti kelapa..doble barrel..

    enche mzmi..tuan diminta update blog..dah lama x update..tak perform and tak meet the operationalise target KPI (mcm pernah dengaq ja..heh)

    MARILAH PAKAI CROCS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s