Hari Raya Yang Sesat


Tajuk di atas adalah mengambil contoh majalah mastika. Tajuk kira gempak habis. Isi dalam alahai… makluk aneh la, makhluk tak dak kepala la.. tapi alih2 gambar orang yang dok bercerita tu juga yang interframe.

Sesat yang dimaksudkan ialah sesat di Negeri Perlis Indera Kayangan. Pusing punya pusing nak pi Kuala Perlis dari padang Bsaq.. terlepas ke Sungai Batu Pahat. Hangpa jangan main2 dengan Perlis. Kecik bukan sebarang kecik.. Kecik tapi powerrr okkkk.

Tujuan asal kami adalah untuk menghadiri satu majlis pertunangan kawan kami yang bermulut celupaq tetapi baik hati, ramah tamah dan berbudi bahasa. Lepas selesai, kami trus shoot ke Padang Besaq sebab dekat ja dengan umah pengantunang( pengantin yang baru bertunang???) ni.

Orang punya la ramai.. sekaligus, barang2 menjadi mahal. Memang harga ketuk punya. Memang melampau. Dahtu, berlagak pulak siam2 ni. Mentang2 la orang ramai bali raya. Kedai2 biasa/kanvaz/gerai kat bawah Aked ni plak boleh jual harga yang jauh lebih rendah.

Biasanya kalau nak shopping kat Padang Besaq kena pi hari biasa (weekdays). Kalau pi hari Jumaat, Sabtu dan Ahad, harga dia memang tak boleh nak tawar lebih2. Take it, or leave it. Macam harammm..

Lepas tu baru kami trus ke Kuala Perlis nak pekena seafood. Pasal ni la tersesat barat kat masa on the way tuh!. Namun begitu , aku bersama marka tersayang berjaya juga jumpa Kuala Perlis, makan dan balik dengan selamatnya.. Alhamdulillah..

2 thoughts on “Hari Raya Yang Sesat

  1. huda dah baca pon.zaki,description hang tuh macam tertinggal perkataan gojes.patutnya kawan kami yg bemulut celupaq,tetapi baik hati,ramah tamah berbudi bahasa dan gojes;p

    btw,thanks for being there weh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s