Tensen dengan motor baru ku..


Memang tensen rasanya malam ni. tetiba ja motor baru aku yang meter running baru 249km telah tumbang dan kena tiang kat dalam umah aku. Oh! pasal apa kat dalam umah ek??. Pasal malam2 aku bawak motor masuk umah. Terpaksa beb, pasal kes motor hilang kerap sangat jadi lately kat kawasan neighborhood aku.

Kejadian berlaku lepas aku side stand, tak sampai 10 second tetiba.. pang! tumbang kena tiang umah. Cacat sudah motor aku. Ada la lekuk, sikit pecah dan calarbalar kat plastik cover handle motor. Sebaik tak kena lampu. Kalau tidak,.. berderai. Sebaik juga takda anak-anak sedara aku berdekatan.

Aku sendiri tak perasaan aku tolak stand habis agaknya. Benda dah nak jadi. Mesti ada hikmahnya. Nak kata aku tak bayar zakat.. tak jugak, cuma bayar lewat je.. hehehehe. Apapun aku bersyukur takda sapa2 tercedera. Motor rosak boleh baiki, duit hilang boleh ganti.. Tapi kalau membabitkan keselamatan dan nyawa, takde nilaianya.. kan?? Janji aku dan siapa-siapa tidak cedera dalam kejadian tersebut..

Sekian kisah tensen aku malam ini….

4 thoughts on “Tensen dengan motor baru ku..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s