misi


Misi awal di Putrajaya telah selesai. Selebihnya aku berdoa ja. Kalau ada rezeki ada la. Aku dah usaha. Nak tentukan ialah Allah Azza Wajalla.

Aktiviti sampingan selepas selesai misi utama ialah acara mari mencari makan. Hoh! baru nak diet. Aku try banyak gak kedai baru. Kat Puchong Prima ada, Kat BB Bangi ada. Above average aku rasa kat Ahmad Chan Abdullah, BB Bangi. Udang butter dia kategori sedap, ikan, kung pao chicken, baby kailan, dll tu aku rasa biasa ja. Tapi itik roasted, failed. Nak upload gambar tapi henfon aku lak takleh nak detect blutooth pulak dah.

Terima kasih kepada ex hosmet dan ex officemate yang melakukan perancangan rapi untuk menggemukkan aku. Jangan harap korang akan berjaya. Sempat gak singgah ofis lama jap, amik dokumen dan jumpa my ex- big boss yang dah pencen (tapi tak pencen2).

Alang-alang sampai ofis, tidak ku lepaskan nescafe tarik spesel tingkat 7. My ex staff memang pakar wat nescafe tarik suit dengan taste aku. Tengok betapa baiknya dorang, siap buat air kat aku lagi. Dulu sini la tempat aku take 5, minum air, isap rokok, time-time tensen keja.

Esok misi ke library UKM mencari bahan. Siang tadi dah pegi tapi tak sempat. Bleh gak usha-usha aweks kan.( Setakat usha jeeeeeeeeee la).. Banyak gila buku kat library ni compare to library UUM walaupun Library UUM jauh lebih besar saiz bangunanya dari library UKM. Kagum sekejap aku. Thesis dia punya online system sangat update… UUM punya??? hehehehe.. Lu pikir la sendiri…

Burppp!!Huh! sendawa roasted duck tak habis lagi… hemmm ok la. nak turun tengok bola jap ni.. Go german go.. Hail Mr Hitler… Calloooo

sambungan:

Post ini dipublish semasa aku sedang berada di Perpustakaan Tun Sri Lanang UKM. Post diatas ditulis malam tadi dan tak sempat nak publish pasal battery kong. Sekian.

p/s: terlupa plak nak rakamkan ucapan terima kasih pada my ex hosmet.. En Pojie dan Isteri terchentanya, Puan Alifah kerana menumpangkan aku di banglo mewah mereka di Putrajaya selama beberapa hari. Akan ku kenang jasa hangpa berdua… terima kasih daun keladi…

2 thoughts on “misi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s