aku rindu kamu


Suatu petang sewaktu aku bersama budak chomel..

dia meluahkan kata-kata ini,, kepada aku

“aku rindu dengan dia”,,,

aku diam

“walau baru sekejap aku bersama dia, tapi aku rasa aku lebih suka dia dari yang ini”

aku diam lagi

“Kalau aku lihat kelibat seperti dia,, lama sangat aku tenung”

aku,, senyum,,

Ya la,, aku pun rindu dia. Tapi jodoh kami tak panjang walaupun dia dah bagi servis yang terbaik dah untuk aku,, bertahun-tahun. Kali ni aku bertemu dengan yang lebih baik. Aku doakan dia juga bertemu yang lebih baik. Yang boleh jaga dia macamana aku jaga dia dulu.

Walau aku dah bertemu yang baru, aku tak akan lupa jasa-jasa dia selama dia dengan aku. Aku bukan jenis lupa daratan.

Baru, lama,,masing-masing punya keistimewaan dan kelemahan tersendiri. Tidak ada yang sempurna. Tapi kalau layan lap… yang lama lagi mantap la. Maklumlah,, lowered dan berpengalaman.

Sapa-sapa tuan yang baru tu nanti beruntung la. Aku jamin tak rugi kalau angkat. Aku dah tukar banyak part yang tak elok. Walaupun second hand,, tapi still macam baru la. Tinggal touch up sikit-sikit je. Silap-silap orang tak perasan pun second hand. Sebab tu mamat apek ni sanggup letak harga tinggi gak la. Jangan ingat barangan Malaysia kalau second hand tak ada harga tau.

Kamu,, walaupun kamu sudah milik orang,,, aku masih merindui kamu..

nak kenal dengan dia??

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~~
tadaaaaaa!!! Si Hitam Manis… Manis ka???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s