tak suka!tak suka!


A: “Tak suka! tak suka!”

B: “Apa yang tak suka?”

A: “Tak suka la sebab gf aku mengalami kecederaan,,”

B: “Alah kemik besar kelingking pun takda”

A: “Still kemik ok.. kalaupun nak kemik,,, kurang-kurang, biarla lama sikit aku guna,,, setahun ke,, tak arr ralat sangat,,
Ini baru sebulan dah cedera,, Tu pulak, menda apa yang kena pun tak tahu.

B: “kat mana kemiknya?”

A: “ni ha, dekat atas sikit dari tempat letak minyak ni”..

B: “oooooo,, cam kena batu je,, tapi tinggi jugak kan tempat kemiknya?? tak apa la, sikit je pun,, kalau Dia bagi lagi teruk cemana??

A: ye la,, ye la,, betol la tu ( ayat nak pujuk hati sendiri,,,huhuhuhu)…

moral of the story:

1. Sama je pun keta Malaysia ke, Keta luar ke. Takyah la nak agung-agungkan sangat keta luar tu and downgred bagai keta Malaysia. Body lembut/lembik sama ja. Kat zone kerangka (A zone) yang padat pun leh dented camni. Kalau kat pintu tu boleh tahan le jugak kan.

2. Bab enjin performance,, kalau compare sama cc, ( Apple to apple) aku rasa lebih kurang ja performance dia. Keta lama aku pun penah ja capai 180km (skali tu je la aku berani buat!! heheeh). Handling?? I prefer waja and neo. Much-much better.

3. Jimat minyak??? Jujur aku katakan,, lebih kurang ja…Untuk long distance aku belum experince sendiri lagi,, tapi orang kata jimat,,, entahla,, nanti aku try. (Aku siap buat log minyak untuk bulan ni). According to my friend,, Proton CPS pun jimat minyak pasal teknologinya ala-ala2 i-vitec.

4. Interior: Tak padan dengan harga. Plastik finishing yang kasar. Pada yang komplen interior proton lekeh, aku rasa padan la dengan harga proton tu.. apa lagi mau komplen. (Aku rasa persone SE high end lagi kemas interior dia)

5. Keta import ni gah pada nama ja,,, cayala cakap aku. Paling hebat pun customer service dia la bagus sikit dari proton kot. Kita ni mentality block, (ghuzwatul fikr). Di kalahkan oleh perang saraf. Cepat sangat nak kondem keta Malaysia esp, Proton. Padahal power window je pun selalu masalah.

6. Kalau nak sangat keta lagi jimat minyak,,, tak dented langsung kalau kena batu ke apa,,, ha,,jangan wat keluar garaj langsung!!!

7. Apa-apa hal, sebagai pengguna, kuasa membeli ditangan anda dan hanya anda yang boleh menilai dari kaca mata anda sendiri. Pendapat aku dan orang lain tak semestinya betul dan boleh diterima.

titik!

3 thoughts on “tak suka!tak suka!

  1. Adatlah tu..skang baru best. Gepren u baru cedera 1x, bopren ai da cedera 2x. Errr,adik tiri kita ada cedera jugak kah..hahaha..

  2. shar; adik tiri jarang kuar rumah.. baru sekali service…

    JD; kira ok la, kualiti proton kalau nak kira umor company ni campare ngan industry player yang lain cam honda, toyota, dll kan??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s