Kari kapla ikan Pan Mutiara.. maveles!!


Seperti yang telah dijanjikan oleh Dia maka dengan keizinanNya jua maka aku pun sampaila ke Pan Mutiara, Batu Maung, Pulau Pinang untuk mencari kari kapla ikan yang depa dok sembang sedap sangat ni. Mula-mula aku sampai time lunch hour. Orang punya la ramai. Nak parking pun satu hal punya susah.

Nak makan punya pasal aku pun tunggu jap. Dorang kasi aku meja nallaa punya besaq pasai meja lain dah penuh. kami pun duduk la sat, tup-tup ada meja kecik yang kosong. Teruslah kami di usher ke meja yang kecil itu… tayyyibbb

Aku pun saja ja tak breakfast (saja ka,, pasal mangkit lambat emzack??) pasai niat di hati memang nak pekena baikkkkk punya kari kapla ikan ni. Jauh dowh aku mai takan nak makan sikit ja.

Nin dia! kari kepala ikan suda mareyyyy

Servis dia boleh tahan gak cepatnya. Depa kata kalau nak mai time lunch kena kol dan booking tempat dulu. Kalau tidak memang kena mai lepas lunch hour la gayanya.

Dan ini adalah menu tengahari aku,, dan seperti biasa aku menjadi manusia yang terpaksa menghabiskan makanan kerana aku makan dengan orang yang tidak kuat makan,, (Adakah ini salah satu sebab kenapa aku semakin tembun???..)

aku dan makanan… makan ngan sapa?? tetttttttttttttttt… rahsia…hehehee

Ikhlas pendapat dari aku,,

  • kari dia sedap, worth the price, aku bagi la 4/5 (aku penah pekena yang lagi sedap kat Penang ni)
  • Sotong tepung, kangkung, telur dadar,,,, biasa ja 2 setengah/5
  • Ayam pandan dia sedap,, Isi ayam dicincang tak berapa halus,,,ayamnya ni diperap.. bolehla kot aku bagi 4 setengah/5

So kalau ada kesempatan pi la pekena. Tempat dia betul-betul depan Pejabat Perikanan Batu Maung. Lupa lak aku nak amik gambar building kedai ni. Tempat bagus, harga berpatutan dan portion dia banyak jugak.

Sekian JJCM aku untuk kali ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s