aku dan kelasku


kalau dah melihat itu menyakitkan hati…jangan melihat..

Kalu mendengar itu bikin telinga panas… jangan dengar

kalau bercakap itu membuatkan orang tidak selesa… jangan bercakap

Mudah. Senang. Aku pikir gitu ja skang ni. Malas nak semak-semak kepala. Malas nak sakit hati dan menyakitkan hati orang lain. Aku nak hibernate demi mencari kestabilan emosi. Aku mahu jaga diri sendiri.

**********

Cerita bab ramah tamah ni. Aku pun malas dah nak jadi ramah tamah ni. Satgi ada jugak yang feeling-feeling aku nak mengorat, padahal sekadar sapaan rakan sekolej. Tau la aku bujang tak kawin lagi. Kalau tegor pun dah pikir aku nak mengorat, cemanala korang nak masuk dunia pekerjaan sebenar nanti tu.

Kesian aku tengok tahap mentaliti budak2 fresh grade ni esp budak2 pompuan. Kalau dalam kelas, susah sangat nak buka mulut. Padahal bukan tak bijak. Kalau bab PR ni memang teruk. Tak tau nak create networking. Pusing-pusing mesti nak dok dengan puak2 dorang jugak. Sepatutnya,time-time ni la dorang kena ambil kesempatan create networking dengan pelajar-pelajar senior yang dah keja. Takde orang bagitau dorang ke cemana nak grasp advantages ni.

Aku ni suka berkawan. Selalunya orang salah anggap niat aku. Sebab tu, kalau  kat kelas,  aku jarang campur ngan dak2 fresh  pompuan, kecuali dengan yang aku dah betul2 baik dan dah kenal aku cemana. Sembang ngan kakak2/makcik2 lagi selesa. Tak payah nak kena cop bukan2. Tak terlintas pun depa aku nak menggatai ke apa.

Budak-budak fresh grad lelaki kelas aku ni bagus-bagus belaka. Aku puji. PR skill dah improve banyak. Yang baik ngan aku, banyak aku bagi nasihat setakat yang termampu. Aku bukannya pandai sangat, tapi kurang-kurang aku ada pengalaman yang boleh aku share dengan dorang ni. Mana yang elok, ambil la kalau sudi.

Next week kelas dah start. My last semester. Member2 semua dah grad. hopefully aku jumpa kawan2 baru nanti. Wish me luck.

6 thoughts on “aku dan kelasku

    1. cik D.. feeling2 fresh grad ka??? fresh la sangat… ( awak patut tau… awak bakal lecturer… memetik kata2 dr Mart… muhahahahah)

  1. keh3…fresh la! cuma alhamdulillah ada rezeki kot tu…hehe. oh, Dr Mart punya kata2 mana boleh lupa…pas sy kena, awak punya turn! x gitu awang? huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s