break sat


Last week aku pi bercuti sat kat Langkawi. Saja ja nak rewang ngan budak2 yang dah last sem, yang tak pernah langsung jejak langkawi sepanjang duduk UUM daripada degree. Sian plak.. ishk!ishk!…

Sempena dengan kemasukan duit PTPTN maka depa dengan semangatnya nak pi Langkawi. Tapi aku dah cakap, kalau hangpa pi time ni takot semua mahai, pasal cuti sekolah. Tapi depa kata takpa. Fine.. sukati hangpa la.

Kenyataan memang macam tu. Bila kami pi, semuanya mahal. Dari kereta sewa sampaila kepada makan minum. Memang betol2 buat duit orang langkawi time ni. Tu tak masuk kes tipu2 sana sini. Bayangkan ada satu tempat tu, kami order minum  ngan 2 fries pasai nak tunggu hujan berenti punya pasal, kena charge RM29.50.

Minuman plak level2 teh o ais , teh tarik ngan kopi panas. Foodcourt je pun, kat Oreantal Village, Cable car( Kalau restoren hebat, logik gak la harga tu). Terkejut beruk aku. Tapi ye la, menda makan, malas la nak gaduh2… bayar je.

Satu lagi aku nak pesan kat korang. Kalau korang nak g Langkawi or mana2 la tempat pelancongan kat dunia ni, pastikan korang berurusan dengan agensi pelancongan yang sah dan berlesen. Number lesen boleh tengok kat papan tanda kedai or kat resit company tu. Kalau tidak macam2 jadi, macamana jadi kat kitaorang haritu. Nak cerita pun panjang. Tapi itulah hakikatnya, bayarla mahal sikit pun takpa, asalkan percutian selamat dan tenang.

Nak upload gambar byk2 pun dah malas.  Untuk gambar2 yang tak semenggah, silalah rujuk FB saya. Sekian…

 

ni la bebudak yang menghabiskan duit PTPTN mereka di Langkawi mereka… huhuhuhu

 

 

drama melayu di rumah mahsuri

 

 

Pulau Dayang Bunting..

 

 

Pantai Chenang

 

the end…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s