Takda cerita mau cerita


Sebenarnya dari hari Rabu aku ada di Putrajaya. Cari bahan, jumpa orang dan melakukan lain-lain aktiviti yang sewaktu dengannya. Cam biasa kalau aku gi sana, memang bz jumpa kengkawan. Ada yang tak sempat aku nak jumpa tu, aku minta maaf. Ala.. nanti aku  balik sana jugak pun. Menyampah pulak kang korang nak jumpa aku hari-hari.

Putrajaya??? hemmmm… adakah aku pulang ke sana?? atau ke mana- mana negeri lain pulak?? jeng!jeng!jeng!.. tungguuuuuuuu!!! Dulu kan… masa kunun2 frust berchenta… macam tak nak balik2 lagi putrajaya. Kunun2 kenangan terindah la kat situ… Cetttt!!! Kenangannnnnnnnnnnnn la sangat kan…

Skang macam rindu lak ngan Parcel D.. eh??? Macam hint pulak aku akan terjerumus ke Kementerian mana lepas habis blaja ni… oh tidakkkk!!!! nahi!nahi!…

Alhamdulillah. Semalam aku telah selamat sampai di Alor Setaq. Sebelum balik tu aku singgah minum ngan member2 MOT kat precint 16. Waktu kitaorang semayang maghrib, aku dengan tanpa was-wasnya telah menyangkut jaket aku kat penyangkut kain belakang saf kitaorang. Dalam poket jaket tu cuma ada sebungkus dunhill yang dah tinggal 7-8 batang je kot. Tu pun hilang. Ni baru betul punya penyamun.. asal ada.. sapu ja.

Btw, terima kasih kepada yang mendoakan keselamatan aku pergi dan balik. Maklumlah, drive sorang2.  Dan terima kasih juga kepada ‘you know who’ kerana tolong aku kemas rumah dan bilik. Berpeluh beb.. ditambah dengan pok pek pok pek dia. Mulut dan tangan sama laju bekerja. Terhibur kejap aku..  Al-maklumlah, rumah dah hampir 2 tahun ditinggalkan.

Terima kasih juga kepada yang bertanya khabar keadaan aku selepas ‘kejadian itu’. Well, life goes on. Tak dak hal la. Kalau aku cakap totally takdak apa, tipu sangat la kan. Sikit2 mengong tu, adat la. Tapi lepas tu, baru aku tau betapa lapangnya dada. Aku tamau pikir2 lagi dah… Tamau!tamau! Biarlah kita buka chapter baru dalam hidup kita. kan?

Dunia ni kecik. Hari ni kita kat atas. sok2 tatau pulak kita kat mana. Apa nak berat2 kepala…Kurang bercakap.. dosa pun kurang.

Titik.

4 thoughts on “Takda cerita mau cerita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s