asam jawa???


Situasi semasa;  Sedang memandu kereta aka girlfren aku dari Alor Setar ke Putrajaya..

tet!tet! tetiba hensfon aku yang ancient itu telah dimasuki mesej dengan arahan suh beli jambu madu. Sebaik aku lum lepas Bukit Gantang lagi. Cam tau2 je  sipolan yang menghantar sms itu… tayyibbbb!!!

Kebetulan aku pun memang nak berenti pasal ngantuk nak mampiuh. Cadang tu nak pekena kopi barang seteko dua sambil mencuci mata kot2 ada pemandangan yang indah2 makhluk ciptaan Allah. Mana la tau kot2 ada rezeki… jangan ditolak. keh!keh!keh!

Elok ja aku nak start keta tetiba… tet!tet!  dapat lak arahan suh beli asam sekali. Baikkkkk. Aku sms la balik tanya asam apa dia nak. tunggu punya tunggu punya tunggu, sms tak muncul2. fine.  Aku pun dengan kondifennya pegi la beli asam seperti yang difahami sereberum aku.

Seminit pas aku dah gerak, sampai la sms dia… ”  asam serbuk hak bubuh macam kalo beli buah yang da dipotong tu. Nti org jual buah tu tau. Cakap je nak asam”

Laaa ghopa-ghopanya asam boi serbuk tu. Tu la.. len kali kalau sebut tu biaq clear. Ni nak asam!nak asam!!

Sekali aku terbeli ASAM JAWA*. Hambek kau! Salahkan penjual buah itu. Sah2 aku dah mintak asam, dah dibaginya aku asam ni. Mana aku tau… Salahkan ku.. jangan salahkan ku..(sila ikut ala2 lagu ajai dan ex-bininya, tq)

Next time i beli asam hok letak kat buah potong tu ek. Sian lak kat budak demam tak baik2 nih.

 

p/s: *ASAM JAWA MANIS OK…..

7 thoughts on “asam jawa???

  1. Adoiii laaa… Nak asam dibaginya asam jawa. Agk2 kalo mntk beg dapat handbeg kot? Nak tergelak pon ada time dpt “asam” tu tp kesian la plak org tu da beli dgn susah payahnya kan? Tukang jual buah pun pasaipa tetiba blurrr? Tak kira tak kiraaa…nak kena tuntut ganti rugi! No excuses hokey!!!

  2. cherita yg paling lawak di-abad 21..
    meleleh aiq mata chek..(sbb dok gelak laa)
    cuma ada 1 soklan nak tnya.asam jawa tue bg kat tuan dia k x??
    hahahaaa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s