aku pelik II


Aku pelik. Pasaipa ada sesetengah  manusia disekeliling aku macam pelik kalau aku ni tak menikah lagi?? Yang sakit hati kat aku tak pasal2 pun ada. Yang menyakitkan hati aku pun laaaaagi ramai dengan mengeluarkan statement2 macam tuttttt!!.

Padahalnya, aku kawin ke tak kawin ke, bukan aku kacau dorang pun, kacau bini dorang ke apatah lagi nak kacau laki dorang. Satu sen  haram pun aku tak pernah mintak duit dorang. Ada pernah aku nak pegi rumah dorang nak mintak makan, suh masak nasi ke, goreng mee ke?? ada?ada?

Kepada org2 berkenaan, (cam la dia baca blog aku beb!),

Sudah-sudahla nak sakit hati tanpa sebab musabab. Kesian kat hati korang. Daripada korang dok sebok badan (bz body) dengan personal life aku, lagi elok korang bercucuk tanam ke, jahit crosstich ke, bancuh milo ke, tak pun tengok TV. Ini idak, otak asyik nak mengata orangggg je. Cam tak logik la korang tak tau mengata orang tu berdosa.

Aku ni bukan anak beranak korang pun. Berenti la konon2 ‘risaukan/amik berat’ pasal aku. Selama ni pun, aku membesar dengan titik peluh dan air mata mak aku je. Mana korang time aku susah? skang plak sebok2 nak tolong pikir pasal aku kawin ke tak. Tak payahla ek. Terima kasih banyak2.

Aku nak kawin ke, aku tak nak kawin ke, apa kaitannya dengan domestic affair korang. Ada menggangu kesihatan tulang belikat korang ke? Ada menjejaskan medula oblogata termasuk saraf tunjang korang ke? Tak kawin aku ni pun boleh menjadi masalah kepada korang. Pelik!pelik!

Hish! tak paham aku! Inila yang dinamakan manusia. Suka sangat menda2 yang buruk, sedangkan menda2 baik laaaagi lazat dan berkhasiat. hemmm.. dah nama pun manusia. Lantakle..Yang penting aku tak kacau orang… sudah… kan??

 

 

 

 

5 thoughts on “aku pelik II

  1. lumrah masyarakat kita yg TABOO dgn “itu – ini”. ada ja yg nak “bunyi”. slagi kita bole tepis, kita tepis elok2. then agak mcm lbih skit, kita kata “to hell la dgn dia or ikut suka aku la cmna pun”. pastu kalu dah mmg melampau, ubat dia kita sound ja truih words to words, face to face..

    ps> wordings default aku “blom ada jodoh”

  2. Kembaq… Ish3. Mmg kita nih kembaq la… Tu jugak la yg aku hadapi…Naik nipis telinga dengaq soalan2 panas org2 mcm nih…
    Sabaq j la wei… Janji kita x kacau orang…

  3. Kalo org yg sama tanya berploh kali, cakap je cenggini…”awak ada tanggung makan pakai saya ke hak dok nyebok tak tentu pasal?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s