malam minggu yang sesat-part 1


Menyesatkan diri merupakan aktiviti masa lapang aku kalau turun Key Ell. Tu pun jangan hang Emzack….keta nak  pakai number plet Key Ell. Tapi jalan kat Key Ell, hancussss!!!! Sokmo sesat barat…

Kesesatan ini terjadi lagi kat aku last weekend/weeknite. Destinasinya asal ialah menuju ke Kampung Pengantin Kuala Lumpur.  Bila orang yang ajak aku pi kenduri ni tanya, tau tak kat mana kampung pengantin, aku dengan kondifennya jawab “mestilah tau!”

Gila eksyen, si emzack ni. Konon2 pasal pernah sampai  la kat situ sebelum ni… tu pun aku ingat2 lupa tempatnya pasal last  sekali pi kat situ pun tiga tahun lepas, my schoolmate kawin.

Pada malam kejadian itu, kitaorang bertolak la dari Shah Alam…. shoot KESAS terus ke jalan Ampang… Semangat ni beb. Tapi semangat nak makan je, pasal perut dah menggigil lapar dah ni.

Nak jadikan cerita, aku tersilap jalan masa nak cari Kampung Pengantin kat Ampang ni. Mula la kau nak bukak map kat kad kawin tu kan. Tadi ye, ye macam taw.

Sekali, nah, hambek kau.. Bukan Kampung Pengantin Kuala Lumpur kat Jalan Ampang beb, tapi Kampung Pengantin Kuala Lumpur…di Setapak nu ha.  Tu la… over kondifen sangattt,, ni la akibatnya.

Moral; Pi kenduri kalau tak taw jalan, jangan buat2 pandai… silalah tengok map yang diberi okeyyyy!!!

Lepas tu kami yang telah sedia lambat ni terus merempit ke Kampung Pengantin yang sepatutnya… iaitu di Setapak. Pun sessssesat jugeeeeeeeeeee!!!! Adoyaiiii!!!

Tunggu kisahnya di Part-2

One thought on “malam minggu yang sesat-part 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s