Iftar siri 1..


Diari iftar yang penuh minggu ni.

Isnin  8 Ogos 2011 – Redwok Seksyen 7 Bangi-  Buffet sizling steamboat bersama kawan-kawan dan ehem-ehem.. Uh!..memang meriah. Makan la korang sampai muntah.Pilihan makanan memang banyak kat sini. Dari al carte sampai la ke buffet. Harga dia affordable dan berbaloi-baloi.

Selasa 9 Ogos 2011- Down Town KLIA Chinese Food—> iftar bersama geng-geng penjahat dan bekas MOT..takdo gambar makanan sebab tak bawak kamera. Food dia boleh tahan sedap tapi harga pun boleh tahan mahal. Tinggal lagi portion ala carte  tak cukup banyak untuk 8 orang makan. Ala-ala berkira jugak le. Udang barter dia boleh kasi gred B+. Menu lain average je.. Buffet dia pun tak la berbaloi sangat dengan rega.


Rabu 10 Ogos 2011- My Rice Bangi – Nasi Arab Saudi + Nasi Damsyik —   Ayam + kambing kat dalam nasi…Portion nasi memang banyak sangat  —->>> +Tutty Frutty sebagai dessert —-> sebelah kedai ni je.. kehkehkeh.  Nasi memang sedap dan lembut. Tinggal lagi beras dia tak panjang sangat. Lagi satu, menu ni bak kata chef,  dah di alter. Ada sikit  fusion sebab nak suit dengan dengan local tekak. Mula2 aku tak tau nak pilih antara dua nasi ni, skali tokey dia offer aku rasa dua2 sekali. Alhamdulillah.. rezeki berbuka. Sekali datang,, nah.. hambik kau.. punyala membukit… Aku?? layannnnn

 Ni nama dia, Riz laban. Gitula seingat aku bunyiknya. Alaaa senang cakap puding je la.. Letak nama gempak gile. Gambar tutti fruity??? Nan ado sebab tiba2 je dah abis… magik!!!

Khamis 11 Ogos 2011Istana Bambu, opposite Au Keramat—-> hari kejadian aku tak bawak kamera. Ala kedai yang si Dafi ni jadi maskot tu. Style berbuka adalah buffet. Makanan dia biasa-biasa ja tapi tempat cantik dan unik. basically kedai ni semua diperbuat daripada buluh termasuk kerusi, meja hatta surau sekalipun.  Tapi yang pelik tu, kedai lain biasanya waiter terdiri dari warga bangla, myanmar tak pun indon, tapi kedai ni waiter dia Italian.. kerlas gtew.. Tergeliat2 lidah aku spekheng…

Jumaat 12 Ogos 2011- Majlis Bukak Puasa Cawangan — Kat Opis ja.

Iftar sekali dengan solat tarawikh. Tapi tak berapa ramai yang hadir. Masing-masing ada komitmen tersendiri. Takpela… sekurang-kurangnya ada juga yang sudi hadir. Kueh mueh dan buah-buahan adalah hasil pot luck staff dan pegawai.

Sekian laporan Iftra siri 1.. tunggu susulan siri 2… tungguuuuuuuu!!!

One thought on “Iftar siri 1..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s