unik??


Hidup ni unik. . Diri sendiri kita pun unik. Persekitaran yang kita hidup didalamnya juga unik.  Kadang-kadang, ada orang tafsir unik sebagai pelik. Tak kisah la. Pelik atau unik, hanyalah pada tafsiran logik akal manusia.

Kehidupan aku ada satu keunikan yang sukar aku tafsirkan. Selalu berjumpa dengan orang yang betul, di tempat yang salah dan pada waktu yang salah. Begitulah sebaliknya. Berjumpa orang yang pada mulanya aku fikirkan betul tetapi rupa-rupanya orang yang salah ditempat yang betul dan pada masa yang betul.

Pelik ke unik? Entah… tapi aku percaya perjalanan ini sejak azali lagi ditulis olehNya. Kekhilafan aku sebagai hamba. Sebagai hambanya jugalah aku wajib redha dengan ketentuanNya.

4 thoughts on “unik??

  1. at the end of the day, apakah yang penting? the right person? or the right place and time? sekiranya the right person yang menjadi keutamaan, maka itulah sepatutnya… kerana sesungguhnya the right person will always make the wrong place and the wrong timing right again… dan sekiranya situasi ini pernah berlaku sebelum ini, ambillah pengajaran dan teladan daripada peristiwa yang lalu… and try to make things right again this time around… just my two cents…

  2. ” Dan setiap sesuatu itu adalah ketentuan Allah, DIA memberikan apa yang kita P.E.R.L.U, bukan yang kita M.A.H.U ” Tetapi, yakinlah. Apa juga yang berlaku pada masa yang lalu, itulah yang membentuk siapa juga kita pada hari ini.
    Semoga rahmat dan perlindungan Allah sentiasa mengiringi setiap jejak langkahan kita, insyaAllah..

  3. salah ke betul ke… itu semua ada hikmahnya… ada benda2 yang kita rasa betul dah tapi at certain time, that right thing doesn’t seem that right anymore… and so the wrong thing… eventually, there’ll be a point when the wrong seems so right…

    we just live with it, kan, at the end of the day… it’s still us to decide on what’s gonna happen with our lives… we decide and just pray that what we’ve decided is right… but as you said, Allah yang tentukan semuanya.

    all the best my friend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s