mari menulis


Lama aku tidak menulis dengan hati yang girang. Kerana apa? Hmmm.. Kerana aku telah jauh dari pusat pemerintahan..

Aman?? huh.. sangat. Tapi tak tau la culture kat tempat baru ni macamana. Kenapa tempat baru, bukan baru posting ke haritu?

Memang la baru setahun lebih. Tapi dah tu katanya atas nama job rotation.Aku layankan ajerrrr.  Sebagai penjawat awam, aku sekadar menurut perintah.

Cumanya, adat tempat baru, kawan pun kena la cari baru.

Takpela, tak kenal maka tak cinta. Berkenal-kenalan lah dulu. Jangan lari-lari, jual mahal….?…. Dah jatuh cinta nanti siapa yang susah..??

… merepek sudaaaa.

Ok la.. mau pulang dulu bah.. hujan lebat gilak kalo kaoooo

 

 

 

5 thoughts on “mari menulis

  1. Dalam konteks ini, adakah absence will make the heart grows fonder terhadap pusat pemerintahan? Most probaby not la kan? Hehehe… May the new place offer new experience, a more positive environment and brings out the jovial you =) take care…

  2. walaupun tiada breakfast seperti biasa, tp alhamdulillah sekurang2nya u ada kawan baru (cik-cik burung)yang lebih tenang dan mendamaikan…errr….nanti bole la i adakan lawatan ke sana…surprise!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s