Mami Jarum urban??


Aku ada kenal dua tiga orang manusia yang aku pelik dengan perangai depa.

Sekadar pelik.

kenapa?

pertama; Depa ni suka sangat bergossip/mengumpat hal orang.. suka jaga tepi kain..suka judge sesuka hati pakai skala penilaian yang depa cipta sendiri ikut standard depa. Sapa yang tak ikut standard depa, akan di kutuk habis-habisan walaupun orang yang di kutuk itu sedikit pun tidak menggangu gugat kehidupan high class mereka..

Kedua; Mereka ini akan membenci orang secara berjemaah. Sorang menyampah kat si A, habis satu kumpulan mereka akan menyampah kepada si A. Padahal si A tak kacau mereka dan rumah tangga mereka dan keluarga-keluarga mereka langsung.

ketiga; mereka akan unfriend/ block si A (sekiranya si A adalah facebook friend mereka) secara berjemaah juga.

Ke empat: Orang-orang sebegini cukup waktu semayang tak tinggal, agama cukup, keluarga baik-baik tapi perangai memamijarumkan orang tak boleh nak tinggal..

Aku cuma boleh geleng-geleng kepala dan tersenyum. (Nak tergelak pun ada)

Macam ni punya manusia pun ada.

Biarla.. Tak payah kita pening-pening kepada dengan orang yang macamni. Cukuplah kita menzahirkan kepelikkan kita kepada diri kita sendiri…cukupla.

Semoga para mami jarum ini mendapat taufik dan hidayahNya.

Amin.

One thought on “Mami Jarum urban??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s