minah psikotik


Dari semalam hati ni panas je. Panas kat sekor betina yang psiko yang perangai macam beruk bontot merah. Ingatkan bila dah kahwin dalam umur lanjut ni, dah tak la psiko lagi. Rupa-rupanya perangai psiko minah ni tak habis2. Aku ingat aku sorang ja sakit hati ngan dia, rupanya habis seluruh anak buah dia mengumpat/mengutuk sampai ke tulang hitam.

Aku pun tak kenal sangat minah ni. Kenal nama ngan muka dia pun lepas aku ditempatkan di tempat keja baru lepas habis master. Mula-mula aku masuk keja, memang haram la nak senyum kat aku. Mcam la aku nak mengorat dia kan.. wadehel.  Kalau cun tu, aku boleh maafkan lagi. Tapi dah kejadian tuhan macam tu, kalau aku describe kang, nampak macam menghina kejadian tuhan pulak. Astaghfirullah.

Al kisah, perangai dia ni sangat annoyying. Sangat self centered dan tak reti dan tolerate dengan orang lain. Perangai bossy tu tu takleh nak cakap la kan, mengalahkan JUSA  A B C. Padahal gred 52 je pun. Aku rasa Turus  pun kalah ngan perangai bossy dia nih. Patut la orang menyampah dengan skim P*D nih in general, sebab adanya pengalaman berurusan dengan separa manusia macam ni.

Kalau orang mintak tolong pasal keja, jangan harap la dia nak tolong. Dah la dia tak nak tolong, anak-anak buah dia pun dia tak kasi tolong. Memang sangat chelake!. Agaknya, kalau dia susah esok, ntah sapa la insan yang berhati mulia sanggup nak tolong. Aku? hmmm jangan harap. Tergolek dog tepi jalan pun aku tak akan tolong angkat. Biar mati kering la kau kat situ. Maafkan aku kerana kekejaman ini selayaknya untuk feremfuan seperti itu.

Penah sekali aku parking kat tempat dia, kejap je pun sebab tempat aku ada orang parking dan aku pun nak kuar meeting time tu. . Sekali tiba-tiba dia balik dari mengulor da.., ada keta aku kat situ.Ap algi..punya dia mengamuk, huru hara satu Bahagian suh carikan tuan keta. Padahal dah lebih setahun keta aku parking belakang keta dia, tak kan la dia tak tau owner keta tu adalah aku. Bodo!..

Ni kali aku mintak tolong anak buah dia gantikan aku untuk satu urusan Kerajaan lepas raya haji tu. Tu pun dia tak kasi dengan alasan budak tu baru lagi dalam service dan tak ada pengalaman. Macamla dia tu berpengalam sangat. kannnn….

Aku rasa ini adalah sindrom perempuan tua yang lambat menikah dan laki dok jauh. Jumpa laki sebulan sekali kat Sabah nu ha. So aku boleh bayangkan betapa psikonya minah ni kalau balik bercuti, ..tiba-tiba period… Memang semua orang kena hamput la pastu.  Ini bukan kes yang setakat malam tadi tak ‘dapat’, ini dah berbulan-bulan tak ‘dapat’. Dah la nak ‘dapat’ pun kena tunggu 40 tahun lebih.. kan..  Jadinya aku cuba memahami nasib kaum wanita seperti ini, yang tertindas kerana kekejaman Jabatan tak hantar dia balik ke pangkuan ketiak suami dia. Kalau yang pernah ‘dapat’ sebelum kawin, suami dok jauh pun apedahal.. ops!..terlebey suda…

Haaa! jangan ada yang dok pikir lain plak, ini aku tujukan untuk yang kawin mak J aka ibu tunggal.. Kalau ada yang pernah terasa/sedang terasa, teman mintak maaf le..Maklumlah..zaman skang ni ramai buat2 innocent depan laki…padahalllllll.. Sebaek dapat laki yang menerima baki dibawa kehadapan  seadanya.. ala2 forgive and forget gittew.. Eh.. termerepek pulak.

ok la.. sekadar melampiaskan rasa geram dan sakit hati yang telah bertepi… Wabillahitaifik wal hidayah.. Assalamualaikum warahmatullah hi wabarakatuh.

 

 

 

 

2 thoughts on “minah psikotik

  1. i know how you feel… mungkin die dah pun terima balasannya dgn tak dpt posting dgn laki bagai kan? marilah kita doa agar dia dapat petunjuk dan hidayah untuk memuhasabah dan memunasarawakkan dirinya agar tidak melakukan sedemikian terhadap insan lain lagi… amiiinnn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s