sakit gigi..


Dua tiga minggu lepas tetiba gigi ni wat hal. Lama sangat dah aku tak merasa sakit gigi. Dentist pun takleh nak watpe kecuali cabut ataupun dia suggest wat root canal. Lepas makan antibiotik bagai maka dua minggu lepas tu yakni hari ini maka bermulalah procedure tersebut.

Memandangkan aku malas nak bercerita menatang apa root canal ni maka korang tanyalah pakcik google ek.

Tapi apa yang aku nak habaq ialah sakit gigi lagi sakit dari kena cucuk dek tuan doktor.. Tapi sakit hati kena cucuk dek mami jarum laaaaaaagi sakit.. eh, kaintankah?

Owh!!  next appointment adalah next week untuk buang temp filling and letak yang permanent  punya.

I hate to go to dentist, but when it comes to lose my tooth, i can’t run anymore.

btw; time drive pg klinik pagi tadi, …terteringat plak zaman2 drive sendiri pergi spital time nak minor surgery dulu.

 

Tiba-tiba jugak teringat kata kawan aku; ” hang tak takut ka mati sorang2 pastu 2-3 hari lepas tu baru orang tau.”

Aku kata; ” bila-bila pun boleh mati, kalau dah berkeluarga sekalipun, ditakdirkan mati sorang, mati sorang juga”

 

Eh, apa kaitan sakit gigi dengan mati ni?? Sesungguhnya mengigati mati itu juga adalah ibadah..

 

titik.

p/s: kan best kalau sakit2 gini ada orang manjakan…(bluekkkkk.. silalah muntah..) kekekeke

One thought on “sakit gigi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s