hold back and move on…


Banyak manusia yang pernah frust bercinta.  Termasuklah aku. Alam bercinta ni bukan semuanya indah, walaupun ada yang kata time bercinta ni la kentut pun bau wangi. Bila dah kenal true color sesorang tu barula deria bau tu kembali berfungsi dengan sempurna.

Time bercinta ni jugaklah kita akan terjumpa ramai kaunselor yang tak bertauliah yang ala-ala certified dr love. Para kaunselor ni pulak akan bagi nasihat berdasarkan pengalaman bercinta masing-masing. Kalau pengalaman baik, maka baiklah yang dinasihatkan. Kalau pengalaman ngeri, memang kaunselor ni akan merangkap batu api dan tukang kipas bara.. kasi lagi panas..

Semua orang tak nak relationship  patah ditengah jalan. Semua nak  sesebuah kisah cinta pengakhirannya  sebuah perkahwinan dan perkahwinan itu hujungnya hanya berpisah nyawa.

Tapi kalau ditakdirkan pengakhirannya tak seperti yang dirancang, maka kita kena move on dan mulakan hidup yang baru.

Persoalannya, sejauh mana diri orang yang melalui itu mampu melaluinya. Kita yang dok jadi dr love ni bolehla bercakap. Tapi adakah orang yang menghadapinya tu betul-betul boleh move on???

Ataupun mereka ini masih stuck dengan masa lalu. Masih stuck dengan kenangan dan kisah silam walaupun pada hakikatnya mereka telahpun melalui sebuah fasa hidup yang baru.

Life is too short too be taken seriously. We must truly appreciate and enjoy each for what it is while you are living it.  Life is counting down upon us.. clock is ticking as age is incresing. Chill out, be happy..and move on

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s