BURGER BAKAR DR MAK RONY


Salah satu tempat yang aku suka makan burger bakar adalah di stall burger yang dibuka di depan kedai Dr Mak frozen meat, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi. Burger dia kira lebih affordable daripada abang burn, burger byte dan lain-lain burger bakar yang sewaktu dengannya iaitu harga lebih kurang RM7-RM10 bergantung kepada isi apa yang kita nak taruk kat dalam tu. Lupa plak aku nak amik gambar menu dan gambar stall ni. Tapi kalau nak cari tak susah. Kedai Dr mak ni  betul-betul sebelah tutty frutty.

SAMSUNG

Maybe sebab kedai ni juga bertindak sebagai kedai frozen meat. Maka harga burger dorang tu murahla sikit kot. Sendiri produce patty, sendiri supply daging. Agaknya la. Patty dia agak tebal le jugak, cumanya roti burger dia out sket. Roti nipis sangat.

Tapikan, dalam banyak2 benda, selain rasa yang bolehlah nak tolerate, packaging dia tu yang buatkan aku tertarik. Kalau beli dua ketui akan dapat packaging macam kotak happy meal tu.

IMG-20140129-WA0024

Kalau beli sebijik dia punya packaging macam ni.. Cool gak sbb pakai recycle paper bag..tak pakai plastik bag..

burger

Kalaulah dia buat delivery kan bagus. Takda la aku nak kena start keta semata-mata nak beli burger yang jarak gerai dari rumah aku tu  tak sempat pun nak masuk gear 4. (punya la malas nak jalan kaki..)

Tapi kalau aku rajin terlebih.. inilah hasilnya

SAMSUNG

Burger bakar homemade Dr Emzack… kui.kui.kui…sendiri uli patty, sendiri bakar, sendiri makan…

Sekian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s