Cendol…


 

SAMSUNG

 

SAMSUNG

 

SAMSUNG

Gambar di atas adalah sejenis cendol yang simple tapi sedap. Bukan pelik tapi sedap.

Portion untuk sebungkus memang banyak. Beli dua bungkus dah tahap boleh makan satu family bersaiz sederhana la (dengan mengambil kira ahli family tidak buruk lantak). So jangan tamak-tamak beli banyak2 bungkus.

Lokasi gerai cendol ni terletak di Pantai Johor, Alor Setar.  Berdepan dengan Masjid Bukhary Pantai Johor. Kalau otw ke airport dari alor Setar sure lalu sini.

Seingat aku dah lama jugak la dorang ni business cendol. Segala macam ramuan ni korang balik campur sendiri la kat rumah, termasuk santan dan gula melaka.  Memang puas makan.  Santan dan gula melakanya memang kaw.

Harga sebungkus memang sangat murah. Kalau tak silap aku cuma dua hengget. Cendol sangat la banyak. Kalau campur dengan apakenama bijik2 kaler ni, cincau, jagung,  memang confirm satu jug kenduri kawin tu.

for around 5 ringgit, korang bleh makan cendol sampai pitam!

Sekian.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s