Puji.


Manusia ni suka di puji. Memang fitrahnya macamtu. Jangan kata orang lain, aku pun suka.

Puji cantik, puji hensem, puji kurus, puji slim, puji baik, puji pandai dan lain-lain……

Tapi semenjak gemuk ni asyik kena kutuk gemuk je. Huh! Dah la gemuk, tua pulak tu. Dah la tua, tak kawin plak lagi.

hahaha.. at least dorang berkata benar. Memang la kata-kata tu menyakitkan hati. Tapi sekurang-kurangnya tak bermuka-muka.  Belagak baik di depan. belakanggggggg!!!!???

Kata cerita P. Ramlee, baik ada makna.

Tapi yang membuai manusia sampai ke atas langit ni  kerana puji-pujian. Yang buat kita terawang-awang kembang pun dek puji-pujian.

Sebab tu ustaz ajar kita kena kembalikan puji-pujian tu kepada yang paling berhak di puji iaitu Allah.

Tapi berdasarkan pengalaman kawan-kawan la kan… puji-pujian yang paling best dan dan ayat paling power adalah puji-pujian dari laki orang. 

 

Nanti dah jadi laki orang boleh lah try ek?…. boleh tak?

Gatai nooooo…… ( tiba-tiba terdengar sayup-sayup suara siapakah itu???)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s